fredag 7 februari 2014

Hur är ryssar funtade?

Mina fördomar om ryssar börjar bli fakta, ta mig tusan, de är inte kloka. Gapar, skriker, super, smiter från betalningar och har ingen känsla för hänsyn och medkänsla. Det finns naturligtvis en massa bra ryssar också, men de går obemärkta förbi. Just nu känns det som att de tokiga ryssarna är överallt, tar över Klippan som vilken kolonisatör som helst. Undrar om det var så här indierna kände sig när européerna kom hit?

Jovisst, alla nationaliteter har sina knasiga beteenden, men ryssarna är i en klass för sig. Oftast är de ju någorlunda nyktra, men även då tar de över fullständigt genom att högljutt ställa helt orimliga krav och bete sig som om de var de enda överlevande på jordens yta. De är ofta nyrika och skäller, klagar och ger mutor för att få vad de vill och bete sig hur som helst.

Alldeles för ofta är de dretfulla eller höga som hus. I hotellet bredvid, som jag ser från mitt fönster hände något förfärligt härom dagen. Jag låg som vanligt och läste under fläkten när rösterna från andra sidan muren blir aggressiva. Jag tittar ut och ser en naken ryss (mager, ämlig och tyvärr inge´ snygg alls) som muckar med en annan ryss. Den andre säger något varpå den förste börjar spöa upp den andre. Han var fullständigt galen och slog slag efter slag mestadels mot huvudet. Slagpåsen försöker skydda sig så gott det går och visar med all tydlighet att han ger sig. Galningen bara fortsätter. Ytterligare två ryssar står och ser på utan att göra något. När galningen slagit säkert tjugo slag slutar han och ger sig istället på andra gäster, lampor, utsmyckningar mm med en påk. Plötsligt får han för sig att han ska över till vår sida av muren. Ovanpå muren är det inmurat massa glasskärvor som sticker upp för att hindra folk att ta sig över. Det märker galningen inte en gång, utan han ställer sig ovanpå muren, skär sönder fötterna, blodet rinner och han skriker med en aggressiv ton. Efter en stund hoppar han ner och när han landar stukar han foten - rejält. Då först går smärtan igenom medvetandet och han lugnar sig något.

Från andra sidan öppnar de grinden och tar med sig galningen tillbaka. Fötterna är blodiga och han haltar svårt. Vad händer? Jo, han och slagpåsen han tidigare spöade, kramar om varandra och man kan tro att fred är skapad, men nej.... Plötsligt börjar han slåss igen. Några rejäla knytnävsslag rätt i ansiktet på "kompisen" som återigen kurar ihop sig.

Tro nu inte att det här är en engångsföreteelse. Förra veckan var det en liknande rysk galning i samma rum, men den idioten slog sin kvinna istället. Det slutade dock snabbt eftersom två andra ryssar gick emellan.

Näe, de ryssar jag har haft med att göra här är mer eller mindre galna och de borde kvalitetssäkras innan de får åka ut ur landet och förpesta miljön för oss andra. Hoppas galningen bredvid inte kan svenska för då ger han sig väl på mig.

Väldans mycket trevligare är att Karin har anlänt Varkala. Förutom sällskapet som förgyller mina dagar hade hon också hårdost, grovt bröd, rödvin och saltlakrits med sig. Som jag har frossat :) Mums!