torsdag 10 januari 2013

Statusrapport


Vill först meddela alla er som inte lyckats få till det tidigare att nu kan alla, som känner för det, enkelt skriva kommentarer på inläggen :-)


På nåt skumt sätt har vi lyckats hålla Skylark fullbokat tills nu. Lite sämre på Sherin. Flera gånger har jag trott på morgonen att IKVÄLL vänder det och vi kommer ha färre gäster. Icke, nog rackarns har vi fått Skylark i princip fullt innan det är sängdags.

De två senaste veckorna har vi därför dragit in halva årshyran på Skylark. Kan låta helt lysande, men är bara lite bättre än "planen" - om vi har nån..... Nu ligger vi på ungefär halva priset mot nyårspiken, också enligt förväntan. Nu är det volym som gäller de närmaste veckorna. Två rum har vi bokade i tre resp fyra veckor - skönt! Deepak är grymt skicklig på att fixa gäster på olika sätt. Sen har vi fått en massa hjälp av tidigare gäster som lämnar fina referenser om oss. Tack!!!

Vi är lyckligt lottade. Vi har haft nästan fullt sedan mellandagarna, det kan inte någon av de andra budgetställena skryta med, så vitt vi vet. Vi som ligger "långt" från klippan borde varit de som tappade gäster först, men icke. Vi har klarat oss förhållandevis bra. Vi lever väldigt mycket dag för dag och är lugna i det - den underbara tilliten förföljer mig på ett härligt sätt :-))

Trenden som vi såg före jul håller tyvärr i sig. Det är en "dålig" säsong i år. "Aldrig" har det varit så få turister här, säger de som varit med i många år. Det är förmodligen det ekonomiska läget i Sydeuropa och USA som ställer till det. Det sägs att det är väldigt få amerikaner, italienare, spanjorer, men många svenskar, tyskar och ryssar. En och annan australiensare, förstås.

För fem år sedan såg det ut som i år och då tog det fart under ett par veckor i jan/feb, men egentligen kom aldrig säsongen igång då. I år hoppas vi förstås på lite mer drag framöver, men alla är ovanligt glada för varenda gäst oavsett om du pratar med hotellen eller restaurangerna. En del av butikerna, som jag skrev om i ett annat inlägg, går redan på knäna. Det är så sorgligt och man märker det på dem för de är riktigt otrevliga om man inte handlar.

Jag tror att de enda som tjänar rejält med pengar i år är markägarna och alla hyresvärdar (t ex de vi hyr av). De har ju redan fått ut sina hyror, i förskott. Undrar just hur hyresförhandlingarna kommer att gå inför nästa år? Kan nog vara så att många är lycksökare så hyrorna kommer inte att gå ner.

Deepak och jag har som mål att dra in minst 3 000 + 3 000 rupisar per natt. Det skulle innebära 400 + 400 kronor per natt och vi skulle vara nöjda och göra en liten vinst. Jag tyckte det lät lite klent och räknade på det, men han hade förstås rätt....;-)

Texten ovan skrev jag igår och den stämmer fortfarande men, idag fick vi en förfrågan av ett gäng tjecker att hyra hela Sherin i två månader. De var beredda att betala 110 000 rupisar. Det var underbart att utan den minsta oro kunna säga
- Nej tack, vi vill ha mer betalt.
Inget feglir här inte. Fast det är ju lätt att säga när risken, med mina mått mätt, är så väldigt liten, lite läskigare för Deepak förstås.

Istället blev det en överenskommelse att de hyr tre av rummen i två månader och för det får vi 90 000 rupisar, ca 11 700 spänn. På ett sätt rätt dåligt betalt, men som det ser ut så är vi supernöjda. Vi har i och med det snart säkrat årshyran på Sherin och kan nu jobba vidare och maxa de andra fem rummen. Grymt, det trodde vi inte för två timmar sedan.

Tänk att det kan vända så snabbt. Tjecken som fattade beslutet "älskar" nepaleser och har bott i Nepal i många år. Han och Deepak klickade direkt :-)) Jag måste säga det igen - den gode Deepak är helt lysande på att skapa relationer.

Ikväll ska vi fira med en öl! Ölen här är rätt stora så när vi ska fira brukar jag och Deepak dela på en och Sandy vill inget ha - han är glad ändå, säger han och skålar i te :-))

"Mina grabbar" är för himla go'a!!

3 kommentarer:

  1. Skönt att höra att du har repat dig från den ofrivilliga intesivbantningskuren! Kul att det går bra för er, det verkar rulla på som bara den.
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra att det går enligt plan och kanske lite bättre. Du själv är ju en fantastisk relationsskapare - har du mött en jämlike i Deepak ?! Häftigt :-)

    SvaraRadera
  3. Så roligt att följa din blogg och läsa dina inlägg som andas så mycket Eva och ger en sådan nyanserad och ärlig bild av ditt liv därnere. Vad bra det blev, detta ditt modiga beslut. Här hemma ligger skridskoisarna fina = lycka = och jag saknar dig. Det blir gött när du kommer tillbaka och vi kan vandra igen. Kram Helen

    SvaraRadera